Tack :)

Jag blir så glad när jag loggar in och ser att ni läser det jag skriver så jag vill bara skicka er ett stort tack! :) Ha en jättebra helg :)

Är det något ni undrar över är det bara att höra av sig, om ni inte har min mail eller mobilnr eller facebook eller nåt så kommentera - det är bara jag som ser eftersom jag måste godkänna dom för at de ska synas på bloggen ;)

Kramar!! :D

Nåd - Guds ovillkorliga kärlek

Hej :) Jag har kommit fram till att jag blir alldeless för slö av att ha sommarlov och aldrig tar tid att skriva ngt men nu ska jag göra det ;)

En vän sa till mig och de andra tjejerna som vi hängde med just då något i stil med att kärlek inte varar för evigt... Jag kommer inte ihåg exakt hur hon sa det men jag minns det så tydligt eftersom jag tänkte att jo, det finns en kärlek som aldrig tar slut, som håller för evigt - Guds kärlek. Jag tror jag minns det så mkt eftersom jag aldrig sa det till henne och ångrar det idag... Jag hade velat ge henne det hoppet, jag hade velat stå upp för vad jag tror, men jag gjorde inte det... Så nu tänker jag beskriva den kärleken här.

Det sättet som Gud älskar på är inte samma sätt som vi människor älskar på. Oftast gillar/älskar vi folk pga det de gör och hur dom är men det gör inte Gud... Det som mest påminner om Guds kärlek är kärleken mellan en förälder och dess barn eller ett riktigt litet barns kärlek - den kärleken är villkorslös men den är ändå inte likställd med Guds kärlek. För Gud älskar alla lika mkt... Då tänker många att "ok, så Han älskar alla lika mkt, då kan Han ju inte älska varje individ så särskilt mkt om Han delar upp sin kärlek på så många" men grejen är att Han älskar oss mer än vad vi någonsin skulle kunna älska ngn! Han plågades, blev skiven, föraktades och dog på ett kors för att Han älskar oss och, det här är viktigt så läs noga, OM HAN HADE VETAT ATT DU VAR DEN ENDA MÄNNISKAN NÅGONSIN SOM SKULLE TA EMOT HANS FÖRLÅTELSE GENOM VAD HAN GJORDE FÖR DIG SÅ SKULLE HAN ÄNDÅ HA GJORT DET UTAN ATT TVEKA! Så mkt älskar Han dig!Det var en sak som tog lång tid för mig att fatta och en annan sak är det här: Du kan inte göra ngt för att få Honom att älska dig mer eller mindre och du kan inte låta bli att göra ngt för att få Honom att älska dig mer eller mindre. Han kommer aldrig sluta älska dig, oavsett hur långt bort du springer eller hur mkt dumt du gör och det spelar ingen roll hur "duktig" du är - Han kommer aldrig älska dig mer för det... Så du kan slappna av och vara trygg med att Han älskar dig "no matter what!" och börja göra saker eller sluta göra saker för att du vill göra ngt för Honom :)

Förstår du vad jag menar? Det handlar inte om krav utan om Hans kärlek och att du ger tillbaka det enda du kan ge - Dig själv (din kärlek, din tid, dina pengar, mm) <3 Inget är vackrare i Hans ögon :)

I Bibeln i Romarbrevet, kapitell 8 och verserna 38 och 39 står det så här:
"Ty jag är viss om att varken död eller liv, varken änglar eller furstar, varken något som nu är eller något som skall komma, varken makter, höjd eller djup eller något annat skapat skall kunna skilja oss från Guds kärlek i Kristus Jesus, vår Herre."Det här får avsluta det här blogginlägget men jag måste få förklara rubriken också ;) Det jag har skrivit om idag (Guds kärlek) är vad vi i kyrkan brukar kalla "nåd" så nu vet ni vad det innebär också om ni inte visste det innan ;)

KRAMAR! <3

Ursäkta röran :P

Hej :) Förlåt folket... Jag har verkligen varit asdålig på bloggen den senaste veckan... I helgen var jag ju på Gultebo på Ungdomshelg, vilket var ashärligt, och hade klassträff (också najs :P) och sen har det inte blivit av... Nu kommer jag att åka bort nästan en vecka så då kommer ni inte heller höra från mig, jag ska med familjen till min moster i Uppsala och hänga med henne & gå på konferenser (Arkens och Livets Ords) :D Så vi får helt enkelt höras efter det... Sorry, jag lovar att ta tag i det då :P


Ha det bäst! :D Kram!

JA!

Det fungerade!!! Lyckan är total :P haha, nej men... Det varju faktiskt min första video och jag lyckades läga upp den efter bara en genomgång av hur man gjorde ;)

Video!!! :DHoppas nu att detta funkar... (Tack Jenny för tipset!!!) Det här är en video men en underbar låt av Barlowgirl :) Lyssna och NJUT!

Sommar :DHej allihopa!

Jag hade lite tid över och kom på att ja nog inte kommer hinna skriva så mycket i helgen... Åker upp till Gultebo till fem imorrn och sover där till lördag, kommer hem till typ två och fixar inför klassåterträffen kl tre och åker sen tillbaka till Gultebo direkt efter den och kommer hem söndag eftermiddag och då är det friluftsmöte i vår trädgård ;) En hel del att göra alltså :P

Nu är det verkligen sommar! Jag vet inte om någon av oss kunnat tänka sig en så varm sommar, jag kommer ihåg de meterhöga drivorna och den isande kylan som trängde sig in ochgjorde mitt golv 7-8 grader kallt vissa kvällar... Nu är jag glad om jag får ner temperaturen till 22-23 grader någon gång! :P Det är så lätt att klaga på värmen och kylan och att längta efter det ena när man har det andra... Jag personligen föredrar sommaren på flera sätt men jag avskyr alla dessa insekter och det gör att jag ofta njuter av vintern och längtar till den :) Min mamma blir tokig på mig ibland för att jag inte vill gå ut vissa dagar för att det bara är blinningar o getingar överallt :P

Njuter ni av sommaren? Man får hur som helst göra det bästa avsituationen ;) Ta vara på det man har o varanöjd med det och veta att allting är i ständig förändring, inget (utom Gud :P) varar för evigt...

Stora sommarkramar till er!

Påminnelse

Hej :)

Hoppas att ni har haft en underbar helg trots/tack vare värmen ;) Jag vill bara påminna om att jag jobbar i veckan och bor hos mormor o morfar så det kommer troligtvis inte bli så mkt bloggande :)

Kramar!

Roses...I'd like to think I'm a beautiful rose... 'Cause a rose has so many layers and wrinkels, like the qualities in a person, that makes it the wonderful flower it is. Maybe one petal is ugly, like a bad quality in a person or something a person has done wrong or is ashamed of, but it's easily fixed. You just remove that petal and the rose is beautiful again. The rose can't fix itself but it can be fixed so easily...just like God can fix us :)

A rose also has thorns to protect itself from people coming too close just like me. I protect my heart so that I don't get hurt by the people around me. But maybe a rose doesn't really need the thorns just like I don't really need the walls around my heart. 'Cause as long as the rose is looked after and keept safe by someone else just like God is looking after me it doesn't need its thorns...

I know which of the roses in this picture I'd like to be...most of the time at least... It's the small rose in the middle of the piture (or maybe slightly lower), to the left of the yellow leaf. You know why? Not because it's shy and kind of hiding from the sun but because it is a beautiful rose protected by all the other roses on her bush... I wan't to be protected by God and all of my christian family so that I can let love tear down my walls, flourish and show the world the beauty in this unique rose...

The girl and the oceanMånga dagar känner jag mig som flickan på den här bilden (det är min lillasyster Maria men det är inte så viktigt just nu...) - ensam  och liten i denna stora, hemska och skrämmande värld. Och jag är lik den här flickan på många sätt, hon ser ut som en riktig tänkare där hon sitter och tittar ut över det irriterade havet utom räckhåll för dess vågor (än så länge) och sådan är jag med. Beroende på hur man vill läsa av henne kan hon se antingen rädd eller fridfull ut. Ju mer jag ser på bilden, ju mer får jag ut av den men till slut ser jag mest hopp och frid i den här bilden. När jag ser den ljusa himlen öppna sig över henne där hon sitter uppkrupen i Guds hand vet jag är hon är trygg och att hon är precis där jag alltid vill vara och många gånger är utan att kunna se det...

Enkelheten, skönheten och sanningen...Ibland är det enkelheten som är det vackra i en bild... Det skimrande havet som står i kontrast till den vita relingen, svårare än så behöver det egentligen inte vara... Självklart skulle bilden kunna behöva redigering (tex den snea horisonten) men man behöver inte alltid krångla till allting.

Det sägs att av barn och alkolister får man höra sanningen och det något jag tänkt mkt på de senaste dagarna och blivit påmind om i flera sammanhang. Jag har varit med i cafébussen flera gånger och alltså varit på torget utanför skolfesterna och tagit hand om fulla ungdomar och ibland tycker jag nästan bättre om människor när de är fulla än när de är nyktra. För vissa av mina vänner och andra från skolan känns mer äkta då, de vågar vara sig själva och ofta tala om hur mycket de uppskattar folk omkring dem :)

Men det som berör mig mest med detta väldigt sanna talesätt är vad det betyder i mina relationer till barnen som finns omkring mig i mitt liv... Om det är sant att de alltid säger sanningen till folk (vilket de oftast gör, om de inte gjort ngt dumt förstås :P) så måste ju det betyda att de också är ärliga i sina känslor och sätt att behandla människor.

Alla barn älskar ju sina föräldrar i princip förbehållslöst, iaf när de är små, men andra omkring dem måste förtjäna deras kärlek och tillit. Ett barn bryr sig inte om att man ska vara artig, ett barn sätter inte på en mask av vänlighet mot någon det inte litar på. Min slutsats är alltså att om ett barn tyr sig till någon så är det en bra människa (ngn att lita på) och att om ett barn kryper upp i min famn och ger mig en kram så innebär det att jag har gjort någonting bra och på något konstigt sätt förtjänat dess kärlek... För barn är inte lättflörtade och det tar tid och ansträngning att bygga upp förtroende hos ett barn men mär det väl är gjort är det förtroendet svårt att bryta och den kärleken trofastare än en hund ;)

För barn är ärliga och det är underbart även om det kanske inte känns så när de säger att du har dålig andedräkt eller borde borsta håret :P Barn är en gåva, en helt otrolig gåva från den Gud som är den ärliga kärleken :)

Ta hand om er <3

Different perspectives

Hej :) Jag är lite tillfälligt tillbaka på bloggen över helgen men kommer nog inte skriva ngt under veckan sen...

Här kommer iaf några bilder med olika inramningar för att ge bilderna en ny dimension. Ett annat perspektiv kan förändra en bild mycket och naturliga inramningar har jag stött på då och då och de ger mig alltid en lust att hitta den perfekta bilden ;) Varsågoda! (Alla de här bilderna är tagna på Gotland)Någon kanske tänker att den här sista bilden inte passar in i inramningarna men i mina ögon gör den det. Här är inte ramen mörk utan grå och flyttar fokus till det blåa som i sammanhanget blir en stark färg. Om jag var bra på att redigera skulle jag göra antingen fönstret eller himlen ovanför svartvit, jag kan inte riktigt bestämma mig för vilket, skulle nog behöva se båda resultaten framför mig för att veta vad som skulle bli mest effektfullt...

Nog med fotografsnacket nu, jag är ju inte ens bra på det :P Men jag är så sugen på att visa er alla de bilder som jag tagit och som jag faktiskt är riktigt nöjd med-bilder som (till)talar (till) mig ;)

Nu har jag ju jobbat en vecka på Hällestadgården med Signe och jag trivs riktigt bra :) Personalen är väldigt trevlig och jag känner många av dom, Signe och jag funkar bra ihop (inte helt oväntat :P) och "våra" tanter och gubbar är alltifrån galet irriterande till helt klockrena! :D För det mesta är de underbara och vi skrattar med och åt dom ;)

Ha nu en bra fredagkväll :) Vi hörs! Kramar!

Blogguppehåll

Hej :) Bloggen kommer nog att ligga lite på is någon vecka eller så men jag skickar med er en bild så länge och lovaratt skrivapå facebook när jag tar upp bloggen igen så håll utkik :P


Jagälskar den här bilden! Det är den vackraste bilden jag någonsin tagit! En närbild på en ros som bara blev så perfekt ;) Jag har seriösa funderingar på att förstora upp den, har bara en vanlig liten digitalkameraframkallningsbild nu... :P Njut av den så hörs vi så småningom :)

Kramar!

See the cross?Den här bilden är väldigt speciell för mig eftersom den kom till på ett så konstigt sätt... Det här är lilla Karlsö som vi stannade till vid och lämnade av människor på innan vi fortsatte till Stora Karlsö. Det var en väldigt vacker ö med stora klippor och söta fiskestugor så jag slängde ut en bild genom det smutsiga båtfönstret och tänkte inte så mkt mer på det förän vi tittade igenom alla bilderna vi tagit på en dator några dagar senare och insåg att det fanns ett litet kors med på just denna bild...! Precis nedanför klippan bakom stugorna står det där och påminner mig om vad som är viktigast här i livet och vem som alltid är med mig :) Det gör mig glad att bli påminnd om hur älskad jag är :)

Jag ska försöka komma ihåg att berätta för er om MC-träffen som jag & Maggi och resten av lonsångsteamet var och ledde lovsång på för det var helt underbart! Men nu är jag för trött för att kunna göra den kvällen rättvisa ;)

Kram på er så länge!

RSS 2.0