Ps 34

Jag var på cellgrupp ikväll, jag har för övrigt en otroligt fin cellgrupp med så många olika gåvor i så få men så fantastiska människor ;) Iaf, när vi sjöng o bad så blev jag bara så sugen på (Gud :P som vanligt talar Han lite diskret men uppmanande) att läsa ngt om lovsång i Psaltaren. Jag tänkte gå till de sista Psalmerna för det är mkt lovsång där men på sidan jag slår upp står Psalm 34 o jag tittade på den o var såld! Jag har säkert läst den många ggr förut men ikväll var det som att Gud hade skrivit den just till mig eller som att jag hade skrivit den till Honom. Den är bara så perfekt! Läs den så ska jag förklara sen:

2 Jag vill alltid välsigna HERREN, hans lov skall ständigt vara i min mun.
3 Min själ skall berömma sig av HERREN,
de ödmjuka skall höra det och glädja sig.
4 Lova med mig HERREN, låt oss tillsammans upphöja hans namn!
5 Jag sökte HERREN och han svarade mig,
ur all min förskräckelse räddade han mig.
6 De som ser upp till honom strålar av fröjd,
deras ansikten behöver ej rodna av blygsel.
7 Här är en betryckt som ropade och HERREN hörde honom,
han räddade honom ur all hans nöd.
8 HERRENS ängel slår sitt läger omkring dem som fruktar honom,
och han befriar dem.
9 Smaka och se att HERREN är god. Salig är den människa
som flyr till honom.
10 Frukta HERREN, ni hans heliga, de som fruktar honom lider ingen brist.
11 Unga lejon lider nöd och hungrar, de som söker HERREN saknar ej något gott.

Ju mer jag umgås med Gud, ju mer vill jag välsigna Honom jämt och ju mer jag lär känna Honom desto oftare sjunger det inombords o jag kan bara inte låta bli att lova Honom. O jag vill inte berömma mig över ngt jag har gjort eller kan göra, jag vill berömma mig av Honom som kan allt o som är störst o bäst o allt!! De som tror på Honom o som också vill upphöja Honom o inte sig själva de förstår, ser, hör och blir glada över det :) De lovar Herren med mig och tillsammans upphöjer vi Hans namn! Detta uttrycker också min längtan att få leda människor i tillbedjan, att få uppmana/uppmuntra dem o gå inför Hans tron tillsammans med dem.

Jag sökte Honom verkligen med alla mina rädslor, all min fruktan, alla mina problem, mina synder, mina tvivel, min smärta och Han räddade mig!!! Vers 6 är ju ändå nästan den bästa, så otroligt sant!!! Verkligen målet, drömmen, det bästa i mitt liv - att se på Honom, det går inte att låta bli att stråla av glädje! Om jag nån gång går omkring o ler för mig själv eller skrattar mig igenom en hel lovsång eller inte kan sluta le o ser lite fånig ut - då kan ni va rätt säkra på att jag o Gud har ett moment ;) Ett sånt ögonblick när vi båda inte kan sluta stråla av glädje o fröjd över att vi har varandra o det privilegie den relationen är <3 O något jag håller på att lära mig mer o mer är att jag aldrig behöver blygas eller skämmas inför Honom eller inför andra för Honom. Aldrig nånsin vill jag skämmas för Gud eller rodna i blygsel över att jag är Hans! O inför Honom är jag helt ren o behöver aldrig skämmas eller vara blyg, Han är min o jag är Hans <3 Jag var betryckt av rädslor, tomhet, synder, tvivel o massa annat skit men Gud har räddat mig o Han fortsätter göra det om o om igen! Han räddar mig ur all min nöd, varje gång, varje dag :) Hans änglar inte bara tittar till mig nån gång ibland utan de t.o.m. slår läger runt mig för att beskydda o bevara mig och Han befriar mig. Här kommer även Gudsfruktan in o den är så viktig o hörreni, det handlar INTE om rädsla, det handlar om den djupaste vördnad och respekt - kärlek! Och jag vill aldrig tappa den respekten o vördnaden för Han är allsmäktig, helig, ren, väldig, bara känn på orden - Han inger en djup respekt samtidigt som Han är min Pappa, kärleken själv som jag kan springa fram till o kasta mig på o gråta ut hos utan den minsta rädsla för att bli bortvisad eller nerknuffad. Han är god, jag har smakat o sett det o jag gör det gärna igen varje dag om jag får :P o det får jag! :) O jag kan fly till Honom, Han finns alltid där o beskyddar mig, tröstar, hjälper, styrker, läker, älskar... Jag är helig i Honom o jag fruktar Honom och respekterar Honom så djupt o litar till 100% på Honom för jag vet att Han ÄR god, rättfärdig och att Han älskar mig helt o fullt. Han förtjänar min respekt o vördnad o kärlek. Och jag lider ingen brist för jag har Honom och i Honom har jag ALLT! Allt jag behöver, önskar och tillfredställs av. Jag saknar inget gott i Honom för Han äger allt o jag har del av det i Honom :) Han är bara bäst helt enkelt, så är det bara, du kan säga precis vad du vill om Honom eller mig eller nåt annat - jag vet ändå att Han ÄR bäst!

Så Ps 34 vänner, otroligt bra! Perfekt för denna kväll :) Gud är god, varje dag, oavsett hur jag känner mig ;) För vet ni va? Tro det eller ej men Gud har inga dåliga dagar! :O svårt att tro va? Men det är sant. Han vaknar inte en dag (för Han sover ju inte :P) o suckar tungt o tänker "nej, idag får de klara sig själva, jag tar ledigt, jag är så trött på dom! De bara misslyckas hela tiden och ropar på hjälp jämt o tjatar o tjatar om samma saker hela tiden... Jag orkar inte idag, jag vill inte idag... Jag tar en paus!" Nej, Han är densamme varje dag o Han ÄR god, kärlek, nådefull, rättfärdig, glädje, styrka, mäktig, störst, etc... Han är...

Så, när du vaknar imorrn bitti kan du va säker på att Gud spricker upp i ett leende i himmelen och säger "God morgon mitt älskade barn :) Hoppas du sovit gott, jag är så glad att du är vaken, jag har planerat en toppendag åt dig, bara häng på mig så ska vi ha en fantastisk dag tillsammans!"

Sov nu så gott, det ska jag göra iaf ;) O försök komma ihåg Honom imorrn bitti o kanske ge Honom ett leende tillbaka eller åtminstone säga "morrn", då blir Han ännu gladare :) Kram på er!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0