tillägg

Jag vill göra ett litet tillägg till gårdagens inlägg när det gäller Guds vilja... Hur kan man eg veta vad Gud vill...? Jag skulle vilja säga så här, först i främst genom Bibeln - Gud kommer aldrig säga emot vad Han sagt i Bibeln för Han är "densamme igår, idag och för evig tid". Ofta ger Gud en bibelvers eller påminner om ett sammanhang i Bibeln som ger ledning eller svar. Ibland tar Han en vers eller tom ett ord ur en vers för att tala specifikt in i din situation/fråga. Men ibland talar Han genom möjligheter som öppnas eller stängs för Gud öppnar dörrar som ingen kan stänga o stäcger dörrar ingen kan öppna så ibland märker du att det ena alternativet bara öppnar sig o det kan vara Guds "ok", Han kan även motarbeta dig o stänga dörrar om du är på väg att gå fel... MEN åter igen så är det ingen bestämd regel... Tyvärr :P Ibland är det djävulen som gör motstånd mot ngt Gud vill göra i ditt liv o då behöver du hålla ut och våga tro på att Gud har sagt sitt "Ja"...

Gud kan även tala genom dina känslor som jag berättade om igår om hur jag bara verkligen ville till Sonstorp eller hur drömmen om DTSen på NZ typ dog... MEN grejen är att känslor inte går att lita på för känslor kan även leda helt fel... Så man behöver vara helt säker innan man går på en känsla o verkligen kolla upp med Gud o låta Honom säga nej om man har fel... Men Han kan tala genom dina känslor, din vilja, dina drömmar och ofta är Hans vilja o din vilja på samma linje. Han har ju lagt ner drömmar i dig som Han VILL att du ska följa men Han vill göra det i rätt tid och Han vill aldrig att du ska älska drömmarna mer än Honom. Han har gett dig talanger, gåvor, intressen som Han vill använda men Han vill att du ska låta Honom leda dig även på de områdena så att du blir till så stor välsignelse som möjligt och så att du blir så välsignad av det som möjligt och därför får du aldrig älska Guds gåvor mer än Honom... :) Sådär, nu fick jag med det också ;)

Han kommer ju aldrig att tvinga dig till ngt, Han älskar dig! Han kommer be dig göra saker o leda dig fram till vägval där Han pekar på den bästa vägen men aldrig släpar dig däråt. Det är alltid ditt val och att följa Jesus innebär inte att ge upp alla dina drömmar, dina gåvor, din personlighet, den du är - Nej! Han har ju själv skapat dig till den du är och att ge ditt liv till Honom innebär att hitta dig själv helt o fullt o att få ut allt som Han har tänkt för dig i det här livet! :) Han skapade dig helt unik inte för att Han hade tråkigt o ville testa en ny "modell", nej, Han önskade, ville ha, behövde just dig och att se dig nu använda det Han gett dig gör Honom helt otroligt glad men inget gör Honom gladare än när du gör det för att du älskar Honom inte för att du älskar presenterna du fått av Honom... För allt Han vill ha är den du är, Han älskar dig precis exakt som du är men grejen är att Han älskar dig för mkt för att låta dig stanna där... <3 Han vill utveckla dig och ge dig mer! Så mkt mer... ;)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0